Ekipa

Smo skupina štirih študentov medicine in bodoči zdravstvenik. Nekaj nas bo do odhoda že mladih zdravnikov, vsi pa bomo pomagali po svojih najboljših močeh.

Ekipo sestavljamo: zrece2

Sem Urban Šajn, absolvent zdravstvene nege, prihajam s štajerskega konca Slovenije, natančneje iz Celja. V prostem času se rad prepustim dobri glasbi, petju in kaj zdravega storim za telo. To leto bi rad kar najbolje izkoristil za oblikovanje svoje poklicne poti, obenem pa za uresničitev svoje želje – oditi v Afriko in pomagati tamkajšnjemu ljudstvu. Veseli me, da sem del odprave, ki bo aprila odšla v Zambijo urbanin mislim, da bom z znanjem s področja zdravstvene nege lahko pripomogel pri delu v tamkajšnji bolnišnici v Nangomi. Spoznati nove ljudi, njihovo kulturo in življenje nasploh je zanimivo, posebej če lahko tudi ti njim podariš delček svojega. Predstavljam si, da bo to težka, obenem pa bogata izkušnja, ki jo želim s pridom uporabiti tako v življenju, kot tudi na svoji poklicni poti.

anja

Sem Anja Kovač, privržena Ajdovka in absolventka medicine. Zanimajo me predvsem tumorji in infekcijske bolezni, kar bom s pridom izkoristila v bolnišnici v Nangomi. Seveda se tudi izzivov z drugih področij medicine ne bom branila. Potovanja in prostovoljno delo me navdušujejo že od osnovne šole, poleg tega rada plešem, tečem počez in naokrog Rožnika, v Zambiji bi rada dodala lokalne plese in jezike v svojo zbirko znanja, najbolj pa se veselim našega dela v bolnišnici in odročnih vaseh.

matjaz

Sem Matjaž Vrbinc, absolvent medicine, in prihajam iz okolice Ljubljane, natančneje s Pijave Gorice. V prostem času uživam v kulinaričnih dobrotah, igram nogomet in se družim s prijatelji. Odpravi sem se pridružil, ker želim izkoristiti vso znanje, ki sem ga pridobil tekom študija in z njim pomagati lokalnemu prebivalstvu. Menim, da bo to bogata izkušnja, ki me bo spremljala tekom celega življenja, tako na poklicni kot tudi osebni poti.

Sem Urša Benčina in sem že skoraj tako velika kot ostali medicinci te odprave, čeprav sem eno leto mlajša. Pa nisem vedno hotela biti medicinka. Če mi doma ne bi rekli, da bom morala vtikati roke v kravje zadnjice, bi bila verjetno veterinarka, zadnje leto ursagimnazije sem razmišljala o fiziki in na koncu pristala na medicini. Najprej je bil študij predvsem cel kup zanimivih stvari, nato pa sem v višjih letnikih ugotovila, da sem bodoča zdravnica, da sem tukaj, da pomagam in tako je študij dobil nov smisel. V Afriko grem, da pomagam, ekipi pomagam z nabavo majic in urejanjem spletne strani, svoji nogometni ekipi pa žal ne pomagam več, ker vsem na enkrat pa ne morem pomagati.

V našem logu nas spremlja prebivalec zambijskih gozdov bush baby, ki ga verjetno poznate kot plišaste igračke in Morta iz filma Madagaskar. Na častnem mestu se je znašel zaradi velikih ušes, ogromnih oči in spretnih nožic. S svojimi lastnostmi nas na vsakem koraku opominja, da moramo bolnika dobro poslušati, natančno pregledati in spretno pozdraviti.

bush_baby