Kdor čaka, dočaka, ali Everything is allright

No, pa smo tu. Prvi teden v Nangomi je za nami in vsekakor nam ni bilo dolgčas. Vse se je pričelo v četrtek (prejšnji teden), ko smo s skoraj dvourno zamudo pristali v Lusaki. Tam sta nas potrpežljivo čakala sestra Veronika in šofer Fred, ki nas je hitro in spretno pripeljal v naš novi dom v sklopu Nangoma mission hospital.

odprava

Prvi vikend je minil v pospravljanju in urejanju zbranega materiala, v ponedeljek pa smo že pričeli z delom. Jaz, Anja in Urša smo se pridružili tukajšnjim trem zdravnikom na njihovih vizitah in v operacijskih dvoranah, Urban pa je takoj prevzel oskrbo ran.

pakiranje

Pakiramo

Včeraj smo skočili v glavno mesto Lusako po nove zaloge hrane in materialov za popravilo hiške. V načrtu imamo zamenjavo mrež na oknih, popravilo tuša in cevi za lijak v osrednji sobi oz. skladišču. Na poti nazaj je kombi nepovratno zakuhal. Na neskončno masina

dolgi ravni cesti, sredi ničesar, kjer signala ni, …. K sreči se nas je usmilil en telefon, tako smo poklicali sestro Veroniko, ki nam je organizirala avtovleko/prevoz z rešilcem. Ko je prišel rešilec, se je seveda pojavil tudi signal na vseh telefonih.

otroci

I want to draw!

Po koncu prvega tedna lahko rečemo, da se veselimo novega znanja, ki ga bomo pridobili s pomočjo zdravnikov, ki se tu spoznajo na vse, od interne medicine, pediatrije, kirurgije, ginekologije s porodništvom…

Nauk tega tedna je: »Dilution is the solution to the pollution.«avto

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja